国际大体联主席基里安获聘我校荣誉教授

发布时间:2007-05-14

国际大体联主席基里安获聘深圳大学荣誉教授
2006年 09月 01日 08:24    深圳新闻网

【深圳特区报讯】(记者 孙锦 郑东升)昨(31)日下午的深圳大学会议厅一片欢腾,在深访问的国际大体联主席乔治?基里安接受了深圳大学荣誉教授的称号,成为了深圳大学大家庭中的一员。

在荣誉教授授予仪式上,深圳大学校长章必功向基里安主席颁发了聘书,深圳大学学生代表为基里安主席佩戴了深圳大学校徽。章必功表示,深圳大学正如深圳一样是一所年轻开放的大学,有来自全国各地和世界各地的年轻人,他们都热爱体育运动,章校长表示深圳大学的学生们都是深圳强有力的申大后援团。

基里安主席在仪式上发表了演讲,他说,接受深圳大学荣誉教授称号使他与中国大学体育事业有了更加紧密的联系,大学体育事业是一项非常神圣的事业,因为青年代表着世界的未来,他鼓励深大学生珍惜今天美好的学习机会,希望今后看到他们成为社会中的优秀人才。

教育部副部长、国际大体联副主席、中国大体协主席章新胜,中国大体协副主席杨立国,深圳市委副书记李意珍、副市长闫小培出席了授予仪式。

The convention center of Shenzhen University was awash in a sea of jubilation, as George E. Killian, president of the International University Sports Federation (FISU) , became an honorary professor of the university at a ceremony on Thursday. Zhang Bigong, president of Shenzhen University , granted the certificate to Killian and said that all the students of the university will support Shen-zhen’s bid to host the 2011 Universiade. Killian delivered a speech at the ceremony, saying that the certificate brings him closer to Chinese uni-versity sports. He encouraged Shenzhen University students to cherish the golden opportunity and become talented people in the future. Zhang Xinsheng, vice minster of education , vice president of the International University Sports Federation and president of the Federation of University Sports of China, Li Yizhen, vice secretary of the CPC Shenzhen Municipal Committee, and Yan Xiaopei, vice mayor of Shenzhen , also took part in the ceremony.(孙锦 译)